Iluzije Mog Detinjstva

nersecno-detinjstvo.jpg

Retko pisem na svom maternjem Srpskom jeziku. Skoro 20 godina zivota i postojanja u Sjedinjenim Drzavama, dosta sam reci zaboravila. Ja to ne kazem bez ikakvog stida, veruj te, al zivot mi je takav ispao. Stvari se jednostavno...dese. Pisati na Engleskom mi je lakse. Obogatila sam recnik jakim, interesantnim i teskim recima zadnjih 20 godina. Proza mi je bolja na Engleskom. I eto vam prva iluzija mog detinjstva: da cu ziveti, skolovati, udati se, roditi decu, raditi, ostariti, umreti u svojoj zemlji. Zivot je cudan. Ti samo pravi planove a Bog ce se smejati.

Kad pomislim na sve svoje mlade iluzije, vrati se tuga i nostalgija, a dodju i realizacije. Nekad bolje ispadne nego sto zamislimo, a mozda vise puta mnogo gore.

Bila sam (a mozda cak i jos sam) veoma iluzivno dete. "Bice bolje." Lazi sam sebe dok jad ne prodje. Samo nek se sto brze odraste, bice bolje, zar ne? Sad mi je 32 godine. Nisam dete a nisam ni previse zrela al vidim razliku izmedju iz ocekivanog kad si dete i sta se u stvari desi.

Ovo je moje licno zivotno iskustvo. Svako ga dozivi drugacije. 

Putovacu i videcu CEO svet / Udacu se sa 19 i rodit sedmoro dece.

Biti 30 godina! To je matoro! 

Ako neko stavi kravatu da je gospodin.  / Neces se udati za prvog momka u koga se zaljubis. Imaces vise od jedne prave ljubavi (hvalim te Boze za to.)  / Ako odes na fakultet, neznaci da ces imati dobar posao i pare kad zavrsis. Takodje, ako zavrsis fakultet, ne znaci da si pametan.

Odrasli nisu uvek u pravu (daleko od toga.) / Ako je neko ucinio nesto dobro za covecanstvo, ne znaci da je dobra osoba (Gandhi, MLK, John Lennon.)

Ako pusis cigare, cool si. / Necu jesti slatkise kad porastem. " / Ja to nikad nebih uradio/la." /  Doce mi Princ na belom konju

Ako si dobar prema nekome, bice i oni dobri prema tebi. / Bicu uciteljica, doktor, advokat...

To su samo pojedine iluzije sto se ni blizu nisu ostvarile. Al ne zalim ni za cime.